فولاد ضد سایش-استنلس استیل-هاردوکس-فولاد آتشخوار

ck45-Mo40-GLA-ورق مخازن بخار

ck45-Mo40-GLA-ورق مخازن بخار-مونل- هسته نیکل- نیکل اینکونل- ورق آلمینیوم گرید ۲ الی ۷۰۰۰- سوپر آلیاژ – تیتانیوم -هسته لوی– لوله مانیسمان. – لوله آتشخوار – لوله ژاپنی – x52 – ورق آتشخوار –ck45 – ck60 – st52 – st37 – hardox –. GLA ورق روسی – ورق اکراینی – ورق چینی – ورق نسوز اسپانیا. – ورق کلمبوس آفریقای جنوبی

گریتینگ چیست؟- کاربرد و انواع آن-فروش فولاد آلیاژی-قیمت فولاد آلیاژی-straps

گریتینگ چیست؟- کاربرد و انواع آن-فروش فولاد آلیاژی-قیمت فولادی آلیاژی-steel

ریتینگ از عناصر فلزی متشکل می‌باشد که به صورت طولی و عرضی در کنار همدیگر قرار می‌گیرند. و یک شبکه توری مانند را تشکیل می‌دهند.

از جمله مشخصات گریتینگ به وزن مناسب، مقاومت بالا، قیمت مناسب، اقتصادی بودن خرید، ظاهر مطلوب و امکان عبور هوا می‌توان اشاره نمود. که خرید آن را برای مشتریان به صرفه می‌نماید. گریتینگ را می‌توانید در انواع مثلثی، مربعی و سینوسی در بازار رویت نمایید. این صفحات حالت مشبک دارند و نوع فلزی آن از تسمه و میلگرد تهیه می‌شود. از جمله کاربردهای گریتینگ، استفاده در سقف کاذب و پوشش کف می‌باشد.

این نوع از محصولات براساس ظاهرشان در سه دسته طبقه‌بندی می‌شوند.

اسلات: سوراخ‌های روی محصول به شکل موازی می‌باشند.
مشبک: سوراخ‌های روی محصول حالت مربع یا مستطیل دارند.
پانچ: محصول دارای سوراخ‌هایی دایره‌ای یا مربعی شکل می‌باشد.
شبکه‌ها بر طبق استانداردهای متفاوتی مانند DIN1580-1055-24531-24532 تولید می‌شوند. باید توجه داشت که قیمت مدل ماده و قوسی تفاوت دارد. بعلاوه اینکه هزینه مواد اولیه مانند تسمه و میلگرد، شکل ظاهری، ضخامت و ابعاد در قیمت گریتینگ اثرگذار است.

شبکه‌ها از نظر جنس به دو دسته: طبقه‌بندی می‌شوند.

محصولات فلزی: گالوانیزه،فولاد، چدن و…
غیر فلزی: کامپوزیت، فایبرگلاس و…

انواع روش‌های تولید گریتینگ:
در دنیای امروز پانچ و برش قطعات به صورت سنتی و مدرن انجام می‌پذیرد. تفاوت این دو به شیوه‌ی اتصال تسمه به نگهدارنده باز می‌گردد. در قدیم و شیوه‌ی سنتی برای وصل کردن نگهدارنده و باربر از ایجاد شیار روی سطح استفاده می‌شد. و بعد از آن نگهدارنده‌ها در فضای مشخص جایگذاری می‌گشتند.
از معایب این شیوه می‌توان به ایجاد خطا در زمان وصل کردن تسمه به نگهدارنده و کاهش استحکام تسمه باربری اشاره نمود. همچنین اگر نیاز به گالوانیزه کردن گریتینگ در این شیوه داشته باشیم. به علت وجود شیار پوشش به درستی بر روی سطح محصول قرار نگرفته و باعث زنگ‌زدگی آن می‌شود.

یکی از شیوه‌هایی که امروزه به منظور ساخت گریتینگ به کار می‌رود، الکتروفورج می‌باشد. که نسبت به روش‌های قدیمی دارای توان بیشتر، استحکام بالاتر بوده. و تولید گریتینگ‌هایی با وزن کمتر را میسر می‌کند. در شیوه الکتروفورج کیفیت موارد اولیه بسیار مهم بوده و ضخامت و ابعاد قطعات باید کاملاً یکسان باشند. اما در شیوه سنتی چنین الزامی وجود ندارد.

قالب سازی پلاستیک-فولاد قالب پلاستیک-فولاد 2738-فولاد 2312-فولاد 7225

قالب سازی پلاستیک-فولاد قالب پلاستیک-فولاد 2738-فولاد 2312-فولاد 7225

یکی از پرکاربردترین قالب‌های صنعتی تزریقی در صنایع مختلف جهان، قالب تزریق پلاستیک است. که از دو صفحه فولادی و یک سری اجزای دیگر متشکل و در یک ماشین قالب تزریق، مونتاژ می‌شود. همانطور که از نام این قالب‌ها پیداست، محصول نهایی در فرآیند تولید قطعات با استفاده از این قالب. قطعاتی از جنس پلاستیک هستند و برای تولید قطعات پلاستیکی و شکل دهی به آنها مورد استفاده قرار می‌گیرند. این قالب‌ها براساس خصوصیات پلاستیک قالب‌گیری می‌شوند. و به صورت همزمان ملزومات زیادی را حین فرآیند قالب‌گیری تأمین می‌کنند.

پس از اینکه قالب با استفاده از مواد مذاب پلیمری پر می‌شود. حرارت از مذاب داغ پلیمر به سطح سرد قالب فولادی انتقال می‌یابد و در نهایت قطعه منجمدی از داخل قالب خارج می‌شود. در این صورت، قالب باید در برابر فشار بالای مذاب پلیمر مقاومت کافی را داشته باشد.

این قالب‌ها برای تولید قطعات مختلف پلاستیکی استفاده می‌شوند. فرآیند تولید قطعات با استفاده از این قالب‌ها، باید با دقت بالایی انجام شود. تا علاوه بر نگهداری مناسب مذاب پلیمری، انتقال حرارتی مطلوبی نیز حاصل شود. تنها در این صورت است که می‌توان قطعه را به سادگی از داخل قالب پلاستیک جدا کرد و قطعه ایجادی. علاوه بر اینکه کیفیت ساخت بالایی خواهد داشت، مقاومت بسیاری در برابر فشار بالای مذاب دارد.

از جمله پرطرفدارترین کاربردهای قالب‌های تزریق پلاستیک می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

استفاده از این قالب‌ها برای ساخت قطعات کوچک و بزرگ صنعت لوازم خانگی

تولید انبوه قطعات پلاستیکی در صنایع بهداشتی

تولید قطعات بادوام و با استحکام صنعت خودروسازی

تولید محصولات اسباب بازی

تولید قطعات حساس و پیچیده صنعت پزشکی

یکی از پرکاربردترین قالب‌های تزریق پلاستیک، قالب‌های تزریق پریفرم است که در ساخت انواع بطری، به خصوص در صنعت ساخت نوشیدنی، بسیار پرکاربرد می‌باشند. برای تولید بطری‌های گوناگون، حرارت وارد قالب تزریق پریفرم می‌شود. و پس از اینکه هوای فشرده دمیده می‌شود، بطری دقیقاً به اندازه قالب ساخته می‌شود. از این روش قالب‌سازی پلاستیک که با نام قالب تزریق پریفرم شناخته می‌شود. در بسته‌بندی و نگهداری انواع نوشابه‌ها، آب معدنی‌ها، آبمیوه‌ها، محصولات لبنی، بطری روغن‌های خوراکی، سس‌ها و … استفاده می‌شود.

مقاوم سازی مخازن CNG-فولاد مخزن‌سازی-فروش ورق مخزن‌سازی-فولاد آلیاژی

مقاوم سازی مخازن CNG-فولاد مخزن‌سازی-فروش ورق مخزن‌سازی-فولاد آلیاژی

بررسی تحلیلی و عددی تأثیر مقاوم سازی مخازن CNG نوع 2 به کمک فرآیند سیم‌پیچی

در تقویت مخازن تحت فشار همواره سعی بر افزایش مقاومت مخازن در مقابل کاهش وزن آن بوده است. بدین منظور، روش سیم‌پیچی از روش‌های مؤثر جهت افزایش نسبت استحکام به وزن مخازن با ایجاد تنش پسماند منفی در جداره می‌باشد. که سبب افزایش ایمنی نیز می‌گردد. هدف این مقاله، بررسی تحلیلی و عددی تأثیر مقاوم‌سازی مخازن جدار نازک CNG نوع 2 با استفاده از عملیات سیم‌پیچی می‌باشد.

این فرآیند سبب افزایش نسبت فشار کاری به وزن در مخازن آلومینیومی مورد سیم‌پیچی با سیم فولادی در مقایسه با مخازن تمام فولادی می‌گردد. در این مقاله، ابتدا اهمیت و اصول روش سیم‌پیچی ذکر می‌گردد. سپس با استفاده از حل تحلیلی، بیشترین فشار داخلی ممکن برای تسلیم همزمان یک نمونه مخزن CNG. و سیم‌پیچ آن برای 1 تا 5 لایه سیم‌پیچی براساس معیار ترسکا حاصل می‌گردد.

بعد از آن، مسئله به کمک نرم‌افزار المان محدود شبیه‌سازی و تحلیل می‌شود و در انتها نتایج با حل تحلیلی مقایسه می‌گردد. نتایج نشان دهنده آن است که در تقویت مخازن آلومینیومی به کمک ۵ لایه سیم‌پیچی. می‌توان نسبت حداکثر فشار به وزن را در مقایسه با مخازن تمام فلزی تا میزان 55/3% افزایش داد. همچنین، حداکثر خطای موجود در این حالت بین نتایج تحلیلی و عددی در حدود 3% می‌باشد.

مقاوم سازی فولاد با FRP-مقاوم سازی مخازن فولادی با اف آرپی-فولاد آلیاژی مخزنسازی

مقاوم سازی فولاد با FRP-مقاوم سازی مخازن فولادی با اف آرپی-فولاد آلیاژی مخزنسازی

از فولاد در ساخت مخازن نفت و گاز استفاده می‌شود. ورق‌های فولاد مخازن به دلیل اینکه در معرض آسیب‌هایی همچون، خوردگی، کمانش، خستگی و… است. باید در زمینه تقویت و مقاوم‌سازی مخازن فولادی با FRP تلاش کرد تا کارایی این مخزن‌ها افزایش یابد.

هدف از مقاوم‌سازی و تقویت مخازن فولادی عبارت است از:

کنترل ترک

افزایش مقاومت مخزن

افزایش مقاومت برشی

افزایش طول عمر مخزن

مقاوم‌سازی در برابر خوردگی

آب‌بندی و عایق نمودن مخازن فولادی

مقاوم‌سازی در برابر حملات مواد شیمیایی

مخزن‌های فولادی به دلیل کاربرد زیادی که در مجتمع‌های پالایشگاهی و… دارد. اگر توسط خوردگی، بلایای طبیعی، شکستگی ویا… دچار آسیب شود. مشکلات بسیاری به وجود می‌آید. به همین علت مقاوم‌سازی و پوشش‌ دهی مخزن‌های فولادی از اهمیت بسیار برخوردار است. یکی از دلایلی که ممکن است سازه‌های فولادی دچار آسیب شود زلزله است.

برخی از اشکال شکست عبارتند از:

1-شکستگی سقف

2-بلندشدگی

3-کمانش الاستیک به دلیل فشار پایین در قسمت بالایی مخزن فولادی

4-کمانش الاستیک دیواره مخزن (کمانش الماسی)

5-کمانش الاستیک پلاستیک دیواره مخزن (کمانش پا فیلی)

جالب است بدانید بیشترین شکل تخریب و آسیب دیدگی به مخازن فولادی کمانش پافیلی و کمانش الماسی است.

روش‌های کاهش بار هزینه و مدیریت مالی پروژه عبارتند از

انتخاب راه و روش درست

مقاوم سازی و پوشش دهی مخازن

رعایت نکات فنی و مهندسی

آلیاژ آهنی-فروآلیاژهای آهنی-فروش انواع فولاد آلیاژی-میلگرد آلیاژی-فولاد آلیاژی-ferro

آلیاژ آهنی-فروآلیاژهای آهنی-فروش انواع فولاد آلیاژی-میلگرد آلیاژی-فولاد آلیاژی-ferro

این آلیاژها ویژگی‌های متمایزی را به فولاد و چدن می‌دهند. و با صنعت فولاد و فراورده‌های فلزی، ارتباط نزدیکی دارند. کشورهای پیشرو در تولید آلیاژهای آهن در سال 2014 چین، آفریقای جنوبی. هند، روسیه و قزاقستان بودند که 84 درصد از تولید جهانی را به خود اختصاص دادند. تولید جهانی آلیاژهای آهنی 52.8 میلیون تن در سال 2015 برآورده شده است.

ترکیبات

FeAl-فروش آلومینیوم

FeB- فروبور -12-20% بور، حداکثر 3% سیلیکون، حداکثر 2% آلومینیوم، حداکثر 1% کربن

FeCe-فروسریوم

FeCr-فروکروم

FeMg-فرومنیزیم

FeMn-فرومنگنز

FeMo-فرومولیبدن-حداقل 6% Mo، حداکثر 1% سیلیکون، حداکثر 0.5% مس

FeNb-فرونیوبیم

Fep-فرو فسفر

FeSi-فروسیلیسیم-مقدار Si بین 15% تا 90%

FeSiMg-فروسیلیکون منیزیم (با منیزیم 4% تا 25%) که به آن ندولایزر نیز می‌گویند.

FeTi-فروتیتانیوم-10-30-65-75% تیتانیوم، حداکثر 5-6.5% آلومینیوم، حداکثر 1-4% سیلیکون

Feu-فرو اورانیوم

FeV-فرو وانادیوم

FeW-فرو تنگستن

فولاد 7709-قیمت فولاد 1.7709-فروش فولاد 7709-میلگرد 7709-تسمه 7709

فولاد 7709-قیمت فولاد 1.7709-فروش فولاد 7709-میلگرد 7709-تسمه 7709

مشخصات

فولاد 7709 می‌تواند دماهای بسیار بالا را (تا حدود 550 درجه سانتی‌گراد) تحمل نماید. بدون اینکه در خواص آن تداخلی ایجاد گردد. سختی این فولاد می‌تواند به 255 برینل برسد. این فولاد استحکام مناسبی دارد. از نکات منفی درباره این فولاد می‌توان به هزینه بالای آن اشاره نمود. البته موارد استفاده آن خاص است و برای استفاده‌های معمول مناسب نیست.

دمای پیش‌گرم این فولاد بین 150 الی 200 درجه سانتی‌گراد است. برای آهنگری (فورجینگ) دمای مورد نیاز باید بین 850 الی 1100 درجه سانتی‌گراد باشد. دمای آنیل کردن آن بازه‌ای بین 680 الی 720 درجه سانتی‌گراد و درجه حرارت سخت‌گردانی 890 الی 940 درجه سانتی‌گراد است. این فولاد را در محیط‌های آبی و روغنی سرد می‌کنند.

کاربرد فولاد D230

از این فولاد در اجزاء موتورهای گرمایی تا دمای 540 درجه سانتی‌گراد و نیروگاه‌های حرارتی، شفت و دیسک توربینی (در روتر و تیغه آن)، فیتینگ، فلنج و پیچ و مهره‌های مقاوم به حرارت استفاده می‌شود. به طور کلی، استفاده از این فولاد در توربین‌های جت رایج است.

همانطور که بیان شد فولاد D230 در دسته فولادهای آلیاژی مقاوم به حرارت قرار می‌گیرد. عنصر کرو م و نیکل باعث افزایش استحکام، سختی‌پذیری، چقرمگی، مقاومت به اکسیداسیون و خوردگی می‌گردد و وجود عناصر وانادیم و مولیبدن در این فولاد باعث افزایش مقاومت به خزش و حفظ استحکام در دماهای بالا می‌شود. و از این رو جهت ساخت پیچ و مهره‌های مورد استفاده در دماهای بالا تا 540 درجه‌ی سانتی‌گراد، مثل روتر و استاتور توربین‌های گازی و بخار به‌کار می‌رود.

خوردگی و اهمیت آن-فولاد ضد خوردگی-فولاد ضدسایش-فولاد آلیاژی-ورق آلیاژی

خوردگی و اهمیت آن

خوردگی آسیب وارد شده به فلز در اثر واکنش با محیط است. هر فلزی تحت یک مکانیسم خاص خورده می‌شود. که تا حدی متفاوت از مواد دیگر است. خوردگی فرآیندی طبیعی برای فلزات است. که باعث واکنش آن‌ها با محیط اطرافشان می‌شود تا ترکیبات پایدارتری تشکیل دهند [1]. نسبت به ویژگی‌های محیط، فرآیند خوردگی به دو دسته‌ی خوردگی شیمیایی و الکتروشیمیایی تقسیم می‌شود.

فرآیند خوردگی شیمیایی فرآیندی است که طی آن فلز با غیر الکترولیت (یک مایع یا گاز) واکنش می‌دهد. به عنوان مثال اکسیداسیون در هوا با دمای بالا. خوردگی اغلب فلزات در دمای اتاق و در محیط‌های آبی صورت می‌گیرد. و ماهیت الکتروشیمیایی دارد. فرآیند خوردگی الکتروشیمیایی فرآیندی است که در آن فلز در الکترولیت اکسیدی و تشکیل کاتیون‌های فلزی می‌دهد (معادله 1-1). این الکترون‌ها توسط واکنش احیا مثل احیای آب یا اکسیژن مصرف می‌شوند (معادلات 1-2 و 1-3). هر دو واکنش الکتروشیمیایی اکسیداسیون و احیا برای رخ دهی خوردگی ضروری است [2].

پوشش‌های محافظتی با ایزوله کردن فلز بستر مانع تماس آن با محیط خورنده شده. و از آن محافظت می‌کنند [7,6] عملکرد حفاظتی پوشش‌ها به چهار روش کلی صورت می‌گیرد:

1-پوشش‌های سدی که مانع تماس فلز و محیط خورنده می‌شوند. این پوشش‌ها با مقاومت بالای خود باعث کاهش انتقال جریان بین نواحی آندی و کاتدی می‌شوند. یا با از بین بری نفوذ اکسیژن و ممانعت از انجام واکنش کاتدی از فلز بستر محافظت می‌کنند [4].

2-پوشش‌های فداشونده که خورده شده و از فلز بستر به صورت کاتدی محافظت می‌کنند، مانند رنگدانه‌های غنی از روی.

3-پوشش‌های بازدارنده که واکنش الکترود را کند می‌کنند.

4-پوشش‌های مقاومتی الکتریکی که مانع تشکیل پیل خوردگی الکتروشیمیایی می‌شوند، مانند رنگ‌ها [1].

پوشش‌ها از دیدگاه جنس به سه دسته پوشش‌های آلی، معدنی و فلزی تقسیم می‌شوند.

فولاد بینیتی فوق مستحکم-تأثیر چگالی نابجایی‌ها بر رفتار تغییر شکل فولاد بینیتی مستحکم

فولاد بینیتی فوق مستحکم-تأثیر چگالی نابجایی‌ها بر رفتار تغییر شکل فولاد بینیتی مستحکم

وجود فریت بینیتی و آستنیت پرکربن پایدار در دمای محیط با ابعاد نانومتری. در ریزساختار فولادهای بینیتی فوق مستحکم، سبب دست‌یابی به مجموعه‌ای از خواص استحکامی و انعطافی منحصر به فرد. که در این دسته از فولادهای نانوساختار شده است. در این پژوهش تأثیر چگالی نابجایی‌ها در حین آزمایش کشش در دمای محیط. بر رفتار تغییر شکل فولادهای بینیتی نانوساختار دما پایین مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج نشان می‌دهند، جذب نابجایی‌های تیغه‌های فریت بینیتی توسط آستنیت موجود در اطراف آن‌ها. باعث کاهش کارسختی و در نتیجه افزایش قابلیت فرم پذیری فریت بینیتی. در حین تغییر شکل و در نهایت دست‌یابی به ترکیب مناسبی از استحکام و انعطاف‌پذیری می‌شود.

با وجود خواص مکانیکی مناسب در فولادهای بینیتی معمولی در مقایسه با فولادهای پرلیتی و مارتنزیتی، محدودیت‌هایی نیز وجود دارند. حضور کاربید در این ریزساختار سبب شده است تا خواص مکانیکی و به خصوص خواص انعطاف‌پذیری تحت تأثیر قرار گیرند.

در این راستا و بر اساس پژوهش‌های انجامی قبلی [2,1]، با افزودن مقادیر مناسبی از Al و Si. و بدون نیاز به استفاده از عناصر آلیاژی گرانبها، می‌توان از رسوب سمنتیت در فریت بینیتی و آستنیت جلوگیری. و فولاد بینیتی عاری از کاربید با خواص مکانیکی بهبود یافته تولید کرد. در چند سال اخیر دسته جدیدی از فولادهای بینیتی عاری از کاربید تحت عنوان فولادهای بینیتی نانوساختار دما پایین1 معرفی شده‌اند. که تنها به کمک یک عملیات حرارتی هم‌دما در محدوده دمایی پایین و بدون نیاز به عملیات کار مکانیکی شدید قابل دست‌یابی هستند [3-7]. تشکیل این دسته از فولادها در دمایی به کلوین بر حسب درجه کلوین (Tm دمای ذوب) که در آن فاصله نفوذی اتم‌های آهن در محدوده دمایی. و در طی دگرگونی بسیار کم‌تر از فاصله بین اتمی است، امکان‌پذیر است. چنین دمای دگرگونی پایینی سبب می‌شود تا سرعت واکنش با محدودیت همراه باشد. لذا ضروری است تا تمهیداتی اندیشیده شود تا با افزایش نیروی محرکه واکنش و افزودن مناطق جوانه‌زنی فریت بینیتی بر این محدودیت غلبه شود.

بررسی اثر دما و غلظت الکترولیت در فرآیند الکتروپولیش بر مقاومت به خوردگی اینکونل

بررسی اثر دما و غلظت الکترولیت در فرآیند الکتروپولیش بر مقاومت به خوردگی آلیاژ اینکونل 718

بهبود مقاومت به خوردگی توسط فرآیند الکتروپولیش یکی از راه‌های مهم در فرآیند اصلاح سطح می‌باشد. در این تحقیق اثر دو متغیر غلظت اسید پرکلریک و دمای حمام بر فرآیند الکتروپولیش. و تأثیر آن بر مقاومت به خوردگی آلیاژ اینکونل 718 بررسی شد. جهت بررسی ریزساختار و کیفیت زبری سطح، قبل و بعد از الکتروپولیش به ترتیب از تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی و آزمون زبرسنجی سطح استفاده شد.

جهت تعیین محدوده ولتاژ و جریان الکتروپولیش منحنی‌های I-V به کار گیری شد. نتایج نشان داد دست‌یابی به سطحی یکنواخت و عاری از حفرات تنها در شرایطی حاصل می‌شود. که ترکیب الکترولیت حاوی 20 درصد حجمی اسید پرکلریک و دمای حمام برابر 15 درجه سانتی‌گراد باشد. تحت شرایط مذکور سرعت الکتروپولیش در مرزدانه‌ها و درون دانه‌ها به یکدیگر نزدیک می‌شود و منجر به ایجاد سطحی صاف و یکنواخت می‌گردد.

حداقل زبری سطح بعد از الکتروپولیش در شرایط بهینه 0/026μm به دست آمد. نتایج حاصل از آزمون پلاریزاسیون تافل در محلول 0.5M H2SO4+0.01M KSCN نشان داد. الکتروپولیش موجب کاهش چگالی جریان خوردگی و نجیب‌تر شدگی پتانسیل خوردگی در آلیاژ گردید. نمونه الکتروپولیشی در شرایط بهینه بیشترین مقاومت به خوردگی را از خود نشان داد. دلیل افزایش مقاومت به خوردگی در اثر الکتروپولیش به تشکیل لایه اکسیدی یکنواخت و ریزساختار عاری از حفرات در سطح نسبت دهی شد.

تأثیر پارمترهای عملیات حرارتی، بر خواص مکانیکی فولاد D6AC-فولاد ساختمانی

تأثیر پارمترهای عملیات حرارتی، بر خواص مکانیکی فولاد D6AC-فولاد ساختمانی

در این تحقیق ضمن مطالعۀ شکلدهی لوله فولادی جنس D6AC. به روش فلوفرمینگ مستقیم، به منظور بررسی تأثیر پارامترهای مختلف عملیات حرارتی بر خواص قطعه. چرخه‌های مختلف عملیات حرارتی طراحی شده و خواص مکانیکی و تغییرات ریزساختار پوسته فلوفرم شده، مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور از دماهای آستنیته، 950,900,850 درجه سانتی‌گراد برای زمان‌های 15 و 30 دقیقه. و سرد کردن در 510 درجه سانتی‌گراد به مدت 10 دقیقه و سپس سرد کردن در روغن 60 درجه سانتی‌گراد استفاده شده است.

تأثیر پارمترهای عملیات حرارتی

بازگشت اولیه به مدت 2 ساعت در 250 درجه سانتی‌گراد و بازگشت نهایی به مدت 2 ساعت در دماهای 450,350,300,250 درجه سانتی‌گراد انجام شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که چرخۀ عملیات حرارتی بهینه، آستنیته کردن در 850 درجه سانتی‌گراد به مدت 30 دقیقه. و بازگشت نهایی در 300 درجه سانتی‌گراد است. زیرا علاوه بر ایجاد استحکام بالا و چقرمگی شکست مناسب، به دلیل ریزدانه بودن آستنیت اولیه، ویژگی‌های نرمی آن نیز مطلوب است.

بطورکلی فولادهای ساختمانی تجاری که استحکام حداقل 1380MPa را داشته باشند. فولادهای فوق مستحکم نامیده می‌شوند. به دلیل استحکام فوق‌العاده و بنابراین توان کاهش وزن قطعات، این فولادها در صنایع هوا فضا کاربرد ویژه‌ای پیدا کرده‌اند. فولادهای فوق مستحکم را می‌توان به صورت ذیل دسته‌بندی کرد: [1-4].

1.فولادهای کم‌آلیاژ کربن متوسط
(D6AC,300M,4340)

2.فولادهای میان‌آلیاژ هواسخت
(H13,H11)