پروفیل ساختمانی-قیمت پروفیل ساختمانی-فروش پروفیل ساختمانی-نبشی ساختمانی

پروفیل ساختمانی چیست؟ باید بیان نمود که پروفیل در اصل به یک مقطع توخالی فلزی گفته می‌شود. که در دو حوزه صنعتی و ساختمانی کاربرد بسیاری دارد.

فروش فولاد نورد سرد-فروش فولاد نورد گرم-فروش فولاد نسوز-فروش فولاد ضد خوردگی-فروش فولاد کربنی -فروش فولاد زنگ نزن-فروش انواع استیل-(فروشگاه فولاد رسول دلاکان) ((ارتباط با واحد فروش 09122136675-02128423820))

پروفیل ساختمانی-قیمت پروفیل ساختمانی-فروش پروفیل ساختمانی-نبشی ساختمانی

امروزه مدل‌های مختلفی از پروفیل ساختمانی روانه بازار می‌شوند. که بر حسب فاکتورهای مختلفی رده بندی می‌شوند. معیارهای تقسیم‌بندی می‌تواند ظاهر، وزن، جنس و… باشد.

آشنایی با انواع پروفیل

پروفیل در اصل به یک مدل مقطع توخالی فولادی اطلاق می‌شود که در ساخت آن از ورقه فلزی استفاده می‌شود. و در زمینه صنعتی و ساختمانی به شکل وسیع کاربرد دارد. این مقاطع می‌توانند به شکل‌های متنوعی همچون دایره، مربع، مستطیل و… باشند. در حالت کلی، پروفیل در دو دسته ساختمانی و صنعتی جای می‌گیرد. این مدل مقاطع ساختمانی غالباً در زمینه تولید در و پنجره و نرده مورد استفاده قرار می‌گیرند. و پروفیل‌های صنعتی عموماً در صنایع خودرو کاربرد دارند.

پروفیل ساختمانی

پروفیل ساختمانی در اصل به گروهی از انواع پروفیل اطلاق می‌گردد که در زمینه ساختمان‌سازی کاربرد دارند. مدل‌های مختلف پروفیل‌های ساختمانی غالباً ضخامتی در حدود چهار میلی‌متر داشته و در بازار به فروش می‌رسند. تقسیم‌بندی پروفیل‌های ساختمانی بر اساس معیارهای مشخصی همچون شیوه ساخت یا سطح مقطع صورت می‌گیرد. شیوه‌های ساخت پروفیل ساختمانی شامل نورد گرم، سرد و مرکب می‌شود. در ساخت نورد گرم، شمش فولادی گرم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

محصولی که ساخت آن به این شیوه صورت بپذیرد در مقابل فشار خارجی از خود مقاومت بالایی نشان می‌دهد. این مدل محصولات دور بسته محسوب می‌شوند. پروفیل‌های نورد گرم غالباً در تولید انواع ناودانی، میلگرد و… به کار گیری می‌شوند.

روش دیگر، نورد سرد می‌باشد. در این شیوه برخلاف شیوه پیشین، مواد مذاب بکارگیری نمی‌شود. در این شیوه، ورق‌های سرد تولیدی را پرس و خم می‌کنند تا به این صورت تغییر در ظاهر آن به وجود آید. پروفیل‌های تولیدی با نورد سرد غالباً در زمینه کارهای اصلی ساختمانی کاربرد ندارند، بلکه شاهد استفاده از آنها در کارهای سرپایی و سبک هستیم. این مدل پروفیل‌ها در ساخت سقف و چهارچوب درها کاربرد دارند. نوع آخر پروفیل ساختمانی نیز مرکب بوده که ترکیبی از نورد سرد و نورد گرم به حساب می‌آید. این مدل مقاطع فولادی مرکب در تولید نبشی دوبل و ناودانی دوبل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تقسیم‌بندی پروفیل از نظر شکل ظاهری

پروفیل‌ها از لحاظ ظاهری نیز با هم متفاوت دارند و دارای مدل‌های مختلفی هستند. آشنایی با انواع پروفیل از نظر شکل ظاهری به شما کمک می‌کند تا آنها را به راحتی از یکدیگر تشخیص دهید. انواع پروفیل از نظر شکل ظاهری شامل بسته و باز می‌باشد.

1- پروفیل بسته

امکان ساخت پروفیل به صورت بسته به دو روش وجود دارد. در نخستین روش شاهد شکل‌دهی ورق‌ها به کمک غلتک نورد و جوش خوردگی لبه‌های لوله مانند آنها به یکدیگر هستیم. شیوه بعدی نیز پروسه اکستروژن نام دارد. در این شیوه، شاهد عبور دهی قطعه‌ای با دمای بالا از طریق حفره هستیم. شکل‌دهی پروفیل بسته طبق شکل حفره صورت می‌گیرد.

2-پروفیل باز

پروفیل در بخش دهانه گستردگی زیاد دارد و همین مسأله سبب آن است که نام آنرا پروفیل باز می‌نامند. دهانه در اصل به همان فاصله میان دو لبه بیان می‌شود. این مدل مقاطع فولادی علاوه بر اینکه از میزان مقاومت بالایی برخوردار هستند. قیمت پروفیل‌ها و وزن آنها نیز پایین به نظر می‌رسد. پروفیل زد پرلین را می‌توان نمونه‌ای از پروفیل باز دانست. از دیگر نمونه‌های پروفیل باز می‌توان به تیرآهن، نبشی، میلگرد، ناودانی و تسمه اشاره کرد.

تقسیم بندی پروفیل از نظر وزن

پروفیل‌ها از لحاظ وزن نیز دارای مدل‌های متنوعی هستند و در دو گروه سنگین و سبک جای می‌گیرند. ضخامت پروفیل‌های سنگین به یک و نیم میلی‌متر و بیشتر می‌رسد که ساخت آنها در دو گروه ساختمانی و صنعتی انجام می‌گیرد. این مقاطع به شکل مستطیلی و مربعی به بازار عرضه می‌شوند. از دیگر پروفیل‌ها از نظر ضخامت می‌توان به نوع سبک آن اشاره کرد که ضخامت آن به 0.4 تا 1.5 میلی‌متر می‌رسد. و از نظر ساخت در گروه نورد سرد جای دارد. ساخت پروفیل زد پرلین براساس خواسته مشتری در مدل‌های سبک و سنگین صورت می‌گیرد.

نبشی چیست؟-نبشی-قیمت نبشی-فروش نبشی-نبشی پرسی-نبشی فابریک-نبشی فولادی-پروفیل

تقسیم‌بندی پروفیل از نظر جنس

جنس پروفیل‌ها نیز یکسان نبوده و از نظر جنس می‌توان آنها را به انواع مختلفی تقسیم کرد. استیل، کامپوزیت، گالوانیزه، ساختمانی و… از جمله جنس‌های مختلف پروفیل به شمار می‌روند.

انــــواع پـــــروفیل شامل موارد زیر است.

1-پروفیل استیل: مدل نبشی و تسمه‌ای را می‌توان در گروه پروفیل‌های استیل جای داد. مزیت بزرگ استیل در مقایسه با سایر انواع پروفیل را می‌توان ضد زنگ بودن آن دانست. این ویژگی به علت وجود کروم با درصد بالا است.

2-پروفیل کامپوزیت: این مدل پروفیل اگرچه وزن پایینی دارد. اما از میزان دوام و مقاومت بالا در مقابل خوردگی‌ها و ارتعاشات برخوردار می‌باشد. و هزینه پایینی صرف ساخت این مدل پروفیل می‌شود. پروسه ساخت این مدل مقاطع فولادی سریع بوده و از جهتی دیگر، شما نمی‌توانید این مدل پروفیل‌ها را چندان سوراخ‌کاری کنید. از آنجای که قالب به شکل‌های مختلف وجود ندارد، تنوع چندانی میان محصولات از نظر سطح مقطع وجود ندارد. سطح مقطع پروفیل‌های کامپوزیتی شکل‌های متفاوتی همچون T,C,L,I,H,U,Z دارد.

3-پروفیل گالوانیزه

پروفیل‌های گالوانیزه در مقابل خوردگی و زنگ زدگی از خود مقاومت زیادی نشان می‌دهند. که این مسأله از وجود پوششی فلزی از جنس روی بر سطح آن ناشی می‌شود. بررسی پروفیل‌های گالوانیزه نیازمند تست مخرب نبوده و این کار به صورت چشمی نیز قابل انجام است. به شیوه‌های متفاوتی می‌توان پروفیل گالوانیزه را تولید کرد. در پروفیل زد پرلین برای اینکه طول عمر افزایش یابد، روش گالوانیزه گرم را به کار می‌گیرند.

4-پروفیل آلومینیومی

گروه‌های پروفیل‌های آلومینیومی شامل پروفیل آلومینیومی صنعتی، ساختمانی و معماری می‌شوند که طبق کاربرد، در دسته‌های مختلفی جای می‌گیرند. در ساخت سیستم تهویه مطبوع کانال کابلی و سینک‌های گرمکن. در واقع از پروفیل‌های آلومینیوم صنعتی استفاده می‌شود. همچنین در تهیه مبلمان و کابینت‌ها نیز آلومینیوم صنعتی کاربرد دارد. این مدل پروفیل‌ها در اصل کارایی بالای خود را مدیون خاصیت رسانایی خود هستند.

از آنجایی که در این مدل پروفیل میزان سختی و نوع سطح اهمیتی ندارد، شاهد افزایش کارایی آن هستیم. پروفیل‌های آلومینیومی پیچش بالایی داشته و در عین حال وزن آن کم است. به همین علت، انتخاب خوبی برای ساخت سازه‌ها به حساب می‌آید. این مقاطع در ساخت پنل‌های خورشیدی نیز کاربرد دارند. پروفیل آلومینیومی معماری، برعکس آلومینیوم صنعتی در صنایعی مورد استفاده قرار می‌گیرد که ظاهر برای آن مهم است. از جمله موارد استفاده پروفیل آلومینیومی معماری می‌توان به تولید چهارچوب درب و پنجره‌ها اشاره کرد.

5-پروفیل‌های صنعتی

پروفیل‌های صنعتی از میزان مقاومت بالایی در مقابل خوردگی برخوردار هستند. همچنین این مدل پروفیل‌ها به خوبی جوش می‌خورند و استحکام بالایی دارند. علاوه بر این ویژگی‌ها وزن پایین را نیز می‌توان از دیگر مزیت‌های بارز آن دانست. این مدل مقاطع فولادی غالباً در زمینه خودروسازی و صنایع دفاعی به کار برده می‌شود. این مدل پروفیل‌ها بسیار خاص بوده و به مقاطع فولادی شباهت ندارند. امکان ساخت پروفیل‌های ساختمانی حتی در یک کارگاه وجود دارد. اما صنعتی به این شکل نیست.

پروفیل صنعتی در صنایع مختلفی همچون خودروسازی، نظامی و… کاربرد دارد. از آنجایی که در این صنایع حساسیت ایمنی بالاست. پروفیل‌های صنعتی می‌بایست از استانداردهای خاصی پیروی کنند. همچنین در تولید این مدل مقاطع فولادی صنعتی، تکنولوژی نقش مهمی دارد.

آشنایی با انواع پروفیل ساختمانی

6- پروفیل آبرو

پروفیل آبرو از جمله کاربردی‌ترین مقاطع فولادی در زمینه ساختمان‌سازی به حساب می‌آید. به کمک این مدل پروفیل، آب برف و باران به خوبی از سقف ساختمان منتقل می‌شود. آبرو با آب برف و باران در تماس بوده و به همین علت. در ساخت آن ورق‌های فولادی گالوانیزه به کار رفته تا شاهد مسأله خوردگی نباشیم.

7-پروفیل تسمه

ساخت پروفیل تسمه غالباً با عرض کمتر از 160 میلی‌متر انجام می‌گیرد و علامت اختصاری آن نیز PL است. اعدادی که در نقشه سازه‌ها بعد از این علامت نشان دهی می‌شوند در واقع اشاره به طول و عرض و ضخامت تسمه دارند. تسمه‌های فولادی جدای از اینکه در زمینه ساخت سازه نقش دارند، در تولید گاردریل و سازه‌های فلزی نیز به کار می‌روند.

8-پروفیل ناودانی

تقسیم بندی این مدل مقطع فولادی در دو مدل ناودانی C و ناودانی U انجام می‌گیرد. اگر بال‌های ناودانی در موازات یکدیگر قرار بگیرند و دارای ضخامت یکسانی باشند، به آن ناودانی سی شکل گفته می‌شود. و در شرایطی که بال‌های ناودانی در موازات یکدیگر قرار نگیرند. و به صورت مخروطی باشند، آن را ناودان یو شکل می‌نامند. پروفایل ناودانی را امکان دارد از فولاد، استیل یا آلومینیوم بسازند.

9- پروفیل نبشی

پروفیل نبشی از جمله پر کاربردترین مدل‌های پروفیل ساختمانی به حساب می‌آید. ساخت این مدل از مقاطع فولادی در دو مدل بال مساوی و بال نامساوی انجام می‌گیرد. در نقشه‌های ساختمانی پروفیل نبشی را با نماد L مشاهده خواهد کرد. اعداد درج شده بعد از این نماد در واقع اشاره به پهنای بال‌ها و میزان ضخامت پروفیل دارد. پروفیل نبشی در تقویت ورق‌های فولادی و اتصالات ساختمان‌سازی کاربرد دارد.

از دیگر انواع پروفیل ساختمانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • سپری
  • زد
  • تیرآهن
  • ورق‌های فولادی
  • میلگرد
  • لوله‌های فولادی
  • قوطی
  • چهارپهلو

پروفیل در حوزه ساختمان‌سازی چه کاربردهایی دارد؟

پروفیل نقش مؤثر و مهمی در زمینه ساخت و سازها دارد و کاربردهای بسیاری را می‌توان برای پروفیل در حوزه ساختمان‌سازی در نظر گرفت. از جمله کاربردهای رایج آن می‌توان به تولید درب و پنجره، چهارچوب، نرده فلزی و… اشاره کرد. موارد زیر نیز اشاره به کاربردهای پروفیل در حوزه ساختمانی سازی دارد.

  • ساخت درب و پنجره آلومینیومی
  • ساخت چهارچوب درب و پنجره
  • ساخت و تولید نرده‌های فلزی
  • ساخت ستون و اسکلت فلزی ساختمان‌ها
  • پوشش سقف سوله‌ها و سالن‌های ورزشی
  • ساخت ناودانی‌های کوچک
  • ساخت کرکره برقی مناسب مغازه‌ها
  • ساخت نرده‌های فلزی راه‌ پله‌ها