ناودانی پرسی-کاربرد ناودانی در ساختمانسازی-قیمت ناودانی پرسی-فروش ناودانی پرسی
ناودانی پرسی
کاربرد ناودانی پرسی در ساخت و ساز
در زمان حال، مقاطع فولادی، از جمله لوازم ضروری و مصالح اصلی برای ساخت و سازهای مختلف هستند. از جمله مهمترین مقاطع فولادی که کاربرد و تنوع گستردهای در صنعت ساختمانسازی دارد. ناودانی ساختمانی است. ناودانی یک محصول فولادی است که به روش نورد گرم تولید میشود. کاربرد ناودانی در صنعت ساخت بر اساس روش تولید متفاوت است. از رایجترین نوع آن میتوان به کاربرد ناودانی پرسی در ساختمانسازی اشاره کرد.
تعریف ناودان
استفاه از ناودانیها به اوایل قرن بیستم بر میگردد. در زمان جنگ جهانی دوم ناودانیها بعنوان یکی از مهمترین مقاطع فولادی در صنعت ساختمانسازی محسوب میشدند. بعد از جنگ جهانی دوم، کارخانههای تولید کننده فولاد گسترش پیدا کردند و به همین علت تولید فولاد و ناودانی افزایش یافت.
ناودانی از جمله مهمترین پروفیلهای کربنی باز است. که در طیف گستردهای از صنایع، از ساختمانسازی و پلسازی تا تولید ماشینآلات و سازههای دریایی مورد استفاده قرار میگیرد. این مقاطع، هندسه ظاهری خاصی دارند که آنها را از سایر پروفیلها متمایز میکند. ناودانی در صنعت ساخت بر اساس روشهای مختلفی قابل تقسیمبندی است. ناودانیها را بر اساس فرایند تولید به ناودانیهای فابریک و پرسی تقسیم میکنند. کاربرد ناودانی پرسی با توجه به ورقی که از آن تهیه میشود در صنایع مختلف متفاوت است.
مواد تولیدی ناودانیها
پروفیلهای UNP یا UPN که بوطورکلی به آنها U-sections میگویند. و در صنعت با نام ناودانی هم شناخته شدهاند. مقاطعی هستند که از دو محور عمود بر یک قسمت افقی تولید میگردند. و به همین علت شکل ظاهری آنها با حرف U انگلیسی شباهت دارد. این مقاطع تحت استاندارد خاص و از مواد گوناگونی تولید میشوند. که قیمت پروفیل تولیدی با توجه به جنس ماده اولیه، وزن، ابعاد و روش مورد کاربرد متفاوت است.
فولاد ضد زنگ، ورق گالوانیزه، آلومینیوم و کامپوزیت پلیمری موادی هستند. که با توجه به خواص مورد انتظار در ساخت انواع ناودانی مورد استفاه قرار میگیرند. کاربرد ناودانی پرسی به دلیل استفاه از متریال و ورقهای فولادی در صنعت ساخت و ساز زیاد است. علاوه بر پروفیلهای U شکل که تحت استاندارد UPN تولید شده و متداولتر هستند. این مقاطع گاهی به شکل حرف C و تحت استاندارد UPE نیز تولید میشوند. در اصل تفاوت این دو استاندارد در بالهای مورد کاربرد در پروفیل است. استاندارد UPN برای ناودانی با بالهای مخروطی و استاندارد UPE برای ناودانی با بالهای موازی مورد استفاده قرار میگیرند. که هر دو تحت استاندارد اروپا تعریف میشوند.
انـــواع نـــاودانــیهــا، ناودانی در صنعت ساخت
ناودانی در صنعت ساخت بر اساس روشهای گوناگون تقسیمبندی میشود که در زیر به تقسیمبندی انواع مختلف آن پرداخته شده است.
- تقسیمبندی ناودانی براساس شکل ظاهری، ناودانی ساده و مشبک
- تقسیمبندی ناودانی براساس فرایند تولید، ناودانی فابریک و پرسی
- نقسیمبندی ناودانی براساس وزن، ناودانی سبک و سنگین
ناودانی پرسی و کاربردهای آن
این ناودانی همانگونه که از اسم آن مشخص است. از پرس کردن ورقهایی به طول 6 متر تولید میشود. تولید این نوع از ناودانیها در اندازههای مختلف با توجه به سفارش مشتری و کاربرد ناودانی پرسی امکانپذیر است. در استاندارد ملی 7339 مشخصات ناودانی پرسی یا سرد نوردیده آورده شده است. این نوع ناودانیها به وسیله اعمال پرس بر ورقهای گرم نوردیده یا سرد نوردیده تولید میشوند. برای ساخت ناودانیهای پرسی، ورقهای فولادی در دستگاه پرس قرار دهی میشوند. و در دمای اتاق به شکل ناودانی فرم دهی میشوند. این نوع ناودانیها از آنجاییکه تحت اعمال فشار بودهاند در گوشهها از ضخامت کمتری برخوردار هستند. تولید این نوع از ناودانی در صنعت ساخت سریعتر و راحتتر است و از نظر ابعاد دقیقتر هستند.
ناودانیهای پرسی لبههای صافتری دارند و به همین علت در مواردی که نیاز به ابعاد با دقت بیشتری باشد کاربرد ناودانی پرسی نیز بیشتر است. ناودانی پرسی در صنایع مختلفی کاربرد دارد. در ساختمانها و مواردی که زیبایی ظاهری و دقت ابعاد اهمیت بیشتری داشته باشد مثل نصب ناودان شیروانی و… کاربرد ناودانی پرسی نیز بیشتر است.
تفاوت ناودانی پرسی و ناودانی فابریک
با توجه به کاربرد ناودانی پِرسی در ساختمان سازی لازم است تفاوت آن را با ناودانی فابریک بدانید. در تولید ناودانی پرسی ورقهای فولادی با ضخامت مشخص برش میخورند. و در نهایت از محل مشخص شده خم میشوند. با توجه به روند تولید ناودانی پرسی، از لحاظ ابعادی دقت بالاتری نسبت به ناودانی فابریک دارد. ناودانی فابریک دارای گوشههای تیز است و در مقایسه با ناودانی پرسی مقاومت و استحکام بالاتری دارد. تفاوت دیگری که میتوان در کاربرد ناودانی پرسی و فابریک به آن اشاره کرد فاکتور زیبایی ظاهری است. ناودانی پرسی نسبت به ناودانی فابریک زیبایی ظاهری بهتری دارد.
جمع بندی
همانطور که بیان شد از مهمترین تجهیزاتی که در ساختمانسازی استفاده میشود ناودانی است که در انواع و ابعاد مختلف تولید و عرضه میشود. ناودانی در صنعت ساخت، پروفیلی است که در ساخت قابها و فونداسیونهای سازه کاربرد فراوانی دارد. ناودانها به شیوههای متفاوتی تقسیم میشوند. ناودانی پرسی یکی از ناودانیهایی است که بر اساس فرایند تولید تقسیمبندی میشود. ناودانی پرسی در ساخت نمای ساختمان، ساخت خرپا، ساخت ماشینآلات و… استفاده میشود. کاربرد ناودانی پرسی در مواردی که زیبایی ظاهری و دقت در ابعاد اهمیت داشته باشد بیشتر است.
جدول اشتال
تاریخچه جدول اشتال
در سال 1938 میلای مارتا اشنایدر بورگر که اولین مهندس ساختمان زن آلمانی بود کتاب اشتال را تدوین نمود.
کتاب جدول اشتال – به انگلیسیی ( Stahlbau Profile) کتابی است. که حاوی جداول اوزان ضخامت، مساخت، سطح مقطع و سایر مشخصات استاندارد انواع پروفیل های فولادی ساختمانی است. در این کتاب، مهمترین پروفیل ها، مواد اولیه نوع اتصال، مقرارت ساخت و سازه های فولادی. که در یک مجموعه کامل و فشرده گرد آوری شده است.
در کتاب جدول اشتال فقط ار جداول و اعداد و حروف اختصاری استفاده می شود. و حروف اختصاری لاتین در آن دارای معانی مشخص می می باشد.